Jeremy Clarkson și minciuna socialistă

Standard

Într-un interviu acordat în emisiunea The One Show, de pe BBC, Jeremy Clarkson a făcut niște declarații care au pus pe jar twitter-ul. Prima, că bugetarii care fac grevă ar trebui împușcați în fața propriilor familii, deoarece aceștia au pensiile garantate. A doua, un subiect care a stîrnit spiritele tîmpe și pe la noi. “‘I do sometimes use the train to come to London but it always stops in Reading. It’s always because somebody has jumped in front of it and somebody has burst. You just think, why have we stopped because we’ve hit somebody? What’s the point of stopping? It won’t make them better.”

Reacţiile indignate nu au întîrziat să apară. Twitterul s-a înroşit, iar mesajul clar – boicotaţi Top Gear, plîngere la BBC. Piers Morgan, fost Daily Mirror, actualmente la CNN, îl execută scurt: Ăsta vrea să execute bugetarii care protestează, dar este plătit cu milioane de BBC. Nici fostul vicepremier laburist, John Prescott, nu se abține, acuzînd același salariu de 1 milion de lire anual pe care îl cîștigă Clarkson, vezi Doamne, grație binefăcătorului sector public.

Ce se fac că uită cei doi, este că Top Gear are anual o cifră estimată de 350 de milioane de telespectatori săptămînal, în toată lumea. Că BBC-ul a scos în 2009, de pildă, un profit de 44 de milioane de lire sterline și venituri de peste 200 de milioane de lire sterline, grație Top Gear, alături de Doctor Who, BBC Earth și Lonely Planet. Că Top Gear este cea mai bine vîndută emisiune a BBC Worldwide. Ca să nu mai menționăm revista Top Gear, vînzările de DVD-uri și altele. Se mai fac că uită Morgan și Prescott că Jeremy Clarkson este genul de realizator-prezentator care ar îmbogăți și Taraf TV, dar probabil că dînșii nu au intrat niciodată în contact direct cu populația generatoare de taraf. Jeremy Clarkson a făcut-o.

2 responses »

Zi ceva, nu te uita ca proasta la mine

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s