Spicuiri, lacrimi și durere din necrologul unui tîmpit

Standard

A murit la o vîrstă fragedă, de numai 30-40 de ani. Îi plăcea cartea. Visul lui era să termine clasa a şaptea, dar soarta i-a fost potrivnică, retezîndu-i cu atîta cruzime înclinația către învăţătură.

Deși unii ar fi tentaţi să creadă că era alcoolic, nu e aşa. Cei care l-au cunoscut pot să confirme, n-a pus nici o picătură de băutură pe gură în toată viaţa lui – așa era el.

Nu avea o ocupaţie stabilă, dar era nu se lăsa bătut. Atunci cînd găsea de lucru avea sclipiri de talent. Era un faianţar dăruit cu mult har de la Dumnezeu. Aşeza plăcile de faianţă pe perete cu precizia cu care un chirurg pune un by-pass al arterei coronariene. Mînuia polobocul ca nimeni altul. Avea acea îndemînare nativă cu care aducea bula de aer la nivel așa cum un căpitan de navă care aduce întotdeauna nava acasă, în port.

Această îndemînare i-a servit mai tîrziu, cînd a reușit să prindă un job de gunoier. O muncă istovitoare şi stresantă. Trebuia să ia tomberonul din curţile oamenilor cu grijă, ca pe un fir de păpădie, ca să nu trezească locatarii, să îl scuture în benă fără să îl spargă şi să îl ducă înapoi în curte. Nu a rezistat prea mult responsabilităţilor și stresului, aşa că a trebuit să îşi caute un alt job, în paralel cu studiile.

A lăsat în urmă o femeie şi mai mulți copii îndureraţi. O parte din ei şi-l vor aminti drept cel mai bun tată şi cel mai minunat amant pe care l-au avut vreodată.

Viața i-a fost curmată tragic în timp ce efectua un experiment științific, jertfindu-se pentru o moștenire pe care voia să o lase eternității. A murit în patimi și durere, în pocăință și rugăciune, cu numele lui Dumnezeu pe buze. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

2 responses »

  1. ce chestie. știu pe cineva – cap tăiat tragicul destin. a fost experimentul vieții lui. a mai apucat să întrebe: mi-a ieșit? în ochii lui pâlpâia lumina împlinirii unei vieți. ce? a suflat nătărău un insensibil și lumina se stingea pe măsură ce fulgii de carbon atingeau solul. morala: nu orice zboară e conductor electric. sau invers (?)

Zi ceva, nu te uita ca proasta la mine

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s